Η Ιστοσελίδα είναι υπό κατασκευή.
Ζητούμε την κατανόησή σας.
 
 | 
en-USel-GR
 
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 17 Ιουνίου 2008
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ συζήτησε διεξοδικά εργασιακά θέματα που αφορούν μη εφαρμογή των ΣΣΕ, παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις, καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων και ασφαλιστικών εισφορών, καταστρατήγηση συμβάσεων, αυθαίρετη μεταβολή όρων και συνθηκών εργασίας. Διαπιστώνει με ανησυχία ότι τα παραπάνω φαινόμενα αυξάνονται σε όλο το φάσμα των ΜΜΕ (έντυπα, τηλεόραση ραδιόφωνο). Αποβαίνουν, μάλιστα, σε βάρος δημοσιογράφων, υπαλλήλων και τεχνικών, οι οποίοι ουσιαστικά βιώνουν τα πρώτα αποτελέσματα της εφαρμογής του νέου νόμου για τα ΜΜΕ. Ταυτόχρονα, με την απροκάλυπτη πλέον και σε διάφορες περιπτώσεις ακόμα και παράνομη συμπεριφορά πολλών εργοδοτών, αποκαλύπτονται οι συνολικές μεθοδεύσεις για επιστροφή σε εργασιακό Μεσαίωνα.
Για τον λόγο αυτό η Συντονιστική Επιτροπή, με δεδομένο ότι πολλές Ενώσεις βρίσκονται σε επί μέρους διεκδικήσεις των παραπάνω θεμάτων με Κλαδικούς φορείς των εργοδοτών ή μεμονωμένους ιδιοκτήτες ΜΜΕ πρότεινε, σε πρώτη φάση, όλες οι ενδιαφερόμενες Ενώσεις να συντονιστούν στις διεκδικήσεις τους. Πρότεινε ακόμα στις αμέσως επόμενες ημέρες να υπάρξουν συγκεκριμένες ενέργειες σε αυτή την κατεύθυνση και αποφάσισε την δυναμική στήριξή τους.
Επίσης, δηλώνει ότι με πνεύμα αλληλεγγύης και ενότητας στηρίζει κάθε Ένωση στους αγώνες της και δηλώνει την απόφασή της να υπερασπιστούμε τις θέσεις εργασίας, τον ενημερωτικό χαρακτήρα της λειτουργίας των ΜΜΕ και τα δικαιώματα των συναδέλφων μας. Προειδοποιούμε ότι κάθε προσπάθεια εκβίασης και ετσιθελικής επιβολής λύσεων στα πλαίσια θολών επιχειρηματικών στοχεύσεων με θύματα τους συναδέλφους μας θα απαντηθεί από το σύνολο των Ενώσεων αμέσως και καίρια. Επειδή η ποιότητα της εργασίας διασφαλίζει την ελευθερία της ενημέρωσης.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


Posted on Wednesday, June 18, 2008 (Archive on Wednesday, June 25, 2008)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return     

 
 
 
  Terms Of Use | Privacy Statement Copyright 2009 OTE S.A.