Η Ιστοσελίδα είναι υπό κατασκευή.
Ζητούμε την κατανόησή σας.
 
 | 
en-USel-GR
 
 
 
ΣΤΕΡΝΟ ΑΝΤΙΟ ΤΗΣ ΕΠΗΕΑ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΚΑΡΑΝΤΗΝΟ
ΣΤΕΡΝΟ ΑΝΤΙΟ ΤΗΣ ΕΠΗΕΑ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΚΑΡΑΝΤΗΝΟ

 

Αθήνα 25 Ιουνίου 2008
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Το στερνό «αντίο» της Ε.Π.Η.Ε.Α. στο Νίκο Καραντηνό
 
Ο παλαίμαχος συνάδελφος και συνδικαλιστής στο χώρο του Τύπου, ο αγαπητός σε όλους μας, Νίκος Καραντηνός, άφησε τη τελευταία του πνοή, το μεσημέρι της Τετάρτης 25 Ιούνη 2008.
 
Υπόδειγμα ηθικής και αρετής, ο μεγάλος αυτός μαχητής της δημοσιογραφίας και της δημοκρατίας, διακρίθηκε για τους κοινωνικούς του αγώνες και πάλεψε μέχρι το τέλος της ζωής του, για το δίκαιο των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
 
Τον Οκτώβρη του 1974 εκλέχθηκε για πρώτη φορά Ταμίας του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, θέση στην οποία εκλεγόταν συνεχώς μέχρι το 1980.
 
Η ενότητα του κλάδου στην οποία πίστευε και για την πραγμάτωσή της αγωνίστηκε, οδήγησε τους εργαζόμενους σε μεγάλες νίκες.
 
“Την περίοδο του 1975 γίνεται, ο μεγάλος νικηφόρος απεργιακός αγώνας με ουσιαστική σύμπραξη όλων των σωματείων του Τύπου, των Συντακτών, των Τεχνικών, των Διοικητικών και των Εφημεριδοπωλών. Οι ενώσεις , ύστερα από αγώνα δύο εβδομάδων, πέτυχαν αύξηση 28+20%, δηλ. αυτό ακριβώς που ζητούσανε, σε δύο δόσεις”.
Στη συνέχεια εκλεγόταν συνεχώς στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, , ως Σύμβουλος, Ταμίας και Α΄ Αντιπρόεδρος.
Ο Νίκος Καραντηνός διετέλεσε ακόμη Γενικός Γραμματέας στο πρώτο Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), στην ίδρυση της οποίας πρωτοστάτησε.
Διαδέχθηκε τον αείμνηστο δημοσιογράφο Γιώργο Καράντζα στην Προεδρία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Δημοσιογράφων-Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης 1941-1944, θέση την οποία κατείχε μέχρι σήμερα, πρωτοστατώντας πάντοτε σε όλες τις κινητοποιήσεις των Αντιστασιακών Οργανώσεων. Ήταν ακόμη μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΑΕΑ και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΗΕΑ συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά τον μεγάλο αυτόν αγωνιστή.

Posted on Thursday, June 26, 2008 (Archive on Thursday, July 3, 2008)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return     

 
 
 
  Terms Of Use | Privacy Statement Copyright 2009 OTE S.A.