ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΣΠΕΑΘ ΓΙΑ ΤΑ ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

 

Αθήνα 22 Μαΐου 2007
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Μετά τον καταιγισμό των πιέσεων που δέχεται η Κυβέρνηση από τις Συνδικαλιστικές μας Ενώσεις σχετικά με την επιστροφή στο Ταμείο μας των χρημάτων, που η Διοίκηση του Τ.Σ.Π.Ε.Α.Θ. τζογάρισε στο δομημένο Ομόλογο των 130 εκατομμυρίων ευρώ, η Τράπεζα Proton Bank πρότεινε στη Διοίκηση του Ταμείου μας την επιστροφή του Κεφαλαίου στο ακέραιο, προσαυξημένου με τόκους 2,6 εκατομμυρίων ευρώ.
Στην παραπάνω πρόταση ερωτηματικά προκαλεί η στάση της Διοίκησης του Τ.Σ.Π.Ε.Α.Θ., ο οποία μέχρι την τελευταία ημέρα της εκπνοής της προθεσμίας που έθεσε η Proton Bank, δεν έχει ακόμη απαντήσει στην πρότασή της, για να περισώσει έστω και την ύστατη στιγμή, ό,τι είναι δυνατόν να περισωθεί, από τα τζογαρισμένα αποθεματικά του Ταμείου και την αξιοπρέπεια των Ασφαλισμένων.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην ησυχάσουμε μέχρι να επιστραφούν τα «τζογαρισμένα» αποθεματικά του Ταμείου μας, να βελτιωθούν οι λειτουργίες του, να εισπραχθούν οι οφειλές του Αγγελιοσήμου και μέχρι να δοθεί ένα τέλος στην εισφοροκλοπή και την εισφοροδιαφυγή των εργοδοτών, υποχρεώνοντάς τους στη νομιμότητα.
Η πίεση των Ασφαλισμένων, προς το «κύκλωμα» των «Δομημένων» -όπως εκδηλώθηκε με τις τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου- πρέπει να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση, ώστε τα 130 εκ. ευρώ να επιστραφούν στο Ταμείο μας ακέραια και με επιτόκιο όχι μικρότερο από αυτό της Τραπέζης Ελλάδος και να θεσμοθετηθούν ασφαλιστικές δικλείδες, που να αποτρέπουν μελλοντικά παρόμοια φαινόμενα.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΡΚΟΣ ΓΚΑΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΠΠΑΣ

Posted on Tuesday, May 22, 2007 (Archive on Tuesday, May 29, 2007)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return Bookmark and Share