Η Ιστοσελίδα είναι υπό κατασκευή.
Ζητούμε την κατανόησή σας.
 
 | 
en-USel-GR
 
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

 

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αθήνα 23 Φεβρουαρίου 2006
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο του Τύπου παρακολουθεί με βαθιά ανησυχία τις απροκάλυπτες επιθέσεις, που με κάθε ευκαιρία εκδηλώνονται σε βάρος όλων των εργαζομένων από την κυβέρνηση και την ποικίλη εργοδοσία (βιομήχανοι, εκδότες, ιδιοκτήτες Μ.Μ.Ε., διοικήσεις τραπεζών, εφοπλιστές κτλ). Καταγγέλλει, ακόμα, με τον πιο έντονο τρόπο την διαδικασία που συνειδητά επιχειρείται να εφαρμοστεί, όπως αυτή εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους (καταστρατήγηση - κατάργηση Σ.Σ.Ε., ελαστικοποίηση ωραρίου, απολύσεις, φασόν εργασία, αυξήσεις κοροϊδίας και συντάξεις πείνας, εργοδοτική και κρατική καταστολή κτλ.) σε πολλές ομάδες εργαζομένων, με τελικό σκοπό, εν ονόματι της παγκοσμιοποίησης του κεφαλαίου, να καταργηθούν τα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων και το δικαίωμά τους στην εξέλιξη και στην διεκδίκηση ποιότητας ζωής.
Προχθές ήταν οι βιομηχανικοί εργάτες, χθες οι τραπεζικοί, σήμερα οι ναυτεργάτες, αύριο εμείς.
Η Συντονιστική Επιτροπή εκφράζει την αλληλεγγύη της στους ναυτεργάτες, που απεργούν ενάντια σ΄ ένα νομοσχέδιο, που μπροστά στην κερδοφορία των εφοπλιστών:
ØΜειώνει ακόμα περισσότερο τους όρους ασφάλειας στα πλοία.
ØΧτυπάει ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα.
ØΟλοκληρώνει το μαζικό διωγμό των εργατών από τα καράβια.
ØΥποβαθμίζει και ιδιωτικοποιεί τη ναυτική εκπαίδευση
ØΤέλος, με επικίνδυνο για την δομή της δημοκρατίας τρόπο, αδίστακτα καταργεί θεμελιώδεις κοινωνικές αρχές που χαρακτηρίζουν - διασφαλίζουν την ποιότητα, μορφή και αναγκαιότητα μιας υπηρεσίας Στην περίπτωσή μας, η κυβέρνηση δίνει το δικαίωμα στους εφοπλιστές να αποφασίζουν με μοναδικό κριτήριο την κερδοφορία τους για το ποια πλοία, με ποια τιμή, με ποιες προϋποθέσεις και για πόσο χρόνο θα δρομολογούν από και προς τα νησιά, ιδιαίτερα τα πιο απομακρυσμένα.
Οι εργαζόμενοι στον χώρο του Τύπου θυμίζουν ότι η διαδικασία της πολιτικής επιστράτευσης των ναυτεργατών, την στιγμή μάλιστα που το δικαστήριο έκρινε την απεργία νόμιμη, ευθέως αμφισβητεί το δικαίωμα της απεργίας και επαναλαμβάνεται δυστυχώς για μία ακόμη φορά, στα τελευταία πέντε χρόνια.
Ζητάμε, μαζί με τις ομοσπονδίες μας, από την Κυβέρνηση να ανακαλέσει αμέσως την απόφαση για την επιστράτευση, να εγκύψει στα προβλήματα των εργαζομένων, των παραγωγών, αλλά και των κατοίκων των νησιωτικών περιοχών. Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους απεργούς-ναυτεργάτες, υπογραμμίζουμε ότι η αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζόμενους - για άλλη μία φορά - θα αποδειχθεί ισχυρότερη από την πολιτική καταστολή και καλούμε όλο τον κλάδο των εργαζομένων στον Τύπο και στα ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε. να βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα.
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

 


Posted on Thursday, February 23, 2006 (Archive on Thursday, March 2, 2006)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return Bookmark and Share   

 
 
 
  Terms Of Use | Privacy Statement Copyright 2009 OTE S.A.