Η Ιστοσελίδα είναι υπό κατασκευή.
Ζητούμε την κατανόησή σας.
 
 | 
en-USel-GR
 
 
 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΛΑΦΟΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞEΩΝ ΤΟΥ ΤΣΠΕΑΘ

 

Προς
Κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά
Υπουργό Απασχόλησης
και Κοινωνικής Προστασίας
Α.Π.: 4707
Αθήνα, 29 Φεβρουαρίου 2008
 
 
 
ΘΕΜΑ: ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Τ.Σ.Π.Ε.Α.Θ.
 
 
Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,
Πέρα των άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ταμείο μας και τα οποία σας επισημάναμε με προηγούμενη επιστολή μας, σας γνωρίζουμε ότι, ύστερα από την πολυετή καθυστέρηση της αναπροσαρμογής του πλαφόν υπολογισμού της σύνταξης, δημιουργήθηκε εμπλοκή στην έξοδο από την εργασία πολλών συναδέλφων μας, οι οποίοι εύλογα αναμένουν την αναπροσαρμογή των πλαφόν για να συνταξιοδοτηθούν .
Δυστυχώς, εδώ και αρκετά χρόνια – τουλάχιστον από το 2002 – τα κλιμάκια αυτά παραμένουν αμετάβλητα, λόγω της ολιγωρίας των
Διοικητικών παραγόντων και της Διεύθυνσης του Ταμείου, που με την ανοχή των οργάνων της εποπτεύουσας Αρχής, απέφευγε τη διαδικασία αναπροσαρμογής του υπολογισμού των συντάξεων η οποία απαιτούσε σύνταξη ισολογισμών και αναλογιστικών μελετών, με αποτέλεσμα την προφανή υποβάθμιση της σύνταξης των νεοεξερχομένων.
Αυτήν την αδικία παρακαλούμε να άρετε με την αναπροσαρμογή των κλιμακίων που σας ζητάμε.
Για το ύψος των κλιμακίων, πέραν από τις χαμηλού επιπέδου συντάξεις που γενικά χορηγεί το ΤΣΠΕΑΘ σε σύγκριση με άλλα ταμεία, θεωρούμε ότι θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι, η τελευταία αναπροσαρμογή του πρώτου κλιμακίου έγινε το 2002 ενώ των δύο υπολοίπων το 1994. Το γεγονός αυτό δημιούργησε μια απαράδεκτη ανισότητα σε βάρος των νέων συνταξιούχων.
Έτσι όσοι προσέβλεπαν σε μια σύνταξη που θα τους εξασφάλιζε αξιοπρεπή διαβίωση κατά τη συντάξιμη περίοδο, δίσταζαν και διστάζουν ακόμη να συνταξιοδοτηθούν .
Σε ότι αφορά τα οικογενειακά επιδόματα (συζύγου και παιδιών) και το επίδομα ανεργίας, που χορηγεί το ταμείο μας, παρακαλούμε για την άμεση αύξησή τους, δεδομένου ότι αφενός παραμένουν αμετάβλητα από το 2002, αφετέρου υπολείπονται κατά πολύ των χορηγουμένων από τον ΟΑΕΔ.
Παρακαλούμε επίσης και για την έγκριση της χορήγησης του επιδόματος γάμου στις γυναίκες που συνταξιοδοτούνται, ανεξάρτητα από το αν ο σύζυγος τους εργάζεται, καθώς η χορήγηση του εν λόγω επιδόματος ήδη έχει καθιερωθεί σε άλλα δημοσιογραφικά Ταμεία (ΤΣΕΥΠ) , ενώ η καθιέρωσή του στο ΤΣΠΕΑΘ θα θέσει τέλος σε μια σειρά δικαστικών διενέξεων που ταλαιπωρούν και επιβαρύνουν οικονομικά εδώ και χρόνια τους συνταξιούχους αλλά και το Ταμείο μας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΗΕΑ, θεωρεί ότι η ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, αποτελεί και δική σας επιθυμία και ευελπιστεί για την άμεση ανταπόκρισή σας.
 
 
 
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΠΗΕΑ
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
 
 
 
Μάρκος Γκανάς Δημήτρης Πίππας

Posted on Friday, February 29, 2008 (Archive on Friday, March 7, 2008)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return Bookmark and Share   

 
 
 
  Terms Of Use | Privacy Statement Copyright 2009 OTE S.A.