Η Ιστοσελίδα είναι υπό κατασκευή.
Ζητούμε την κατανόησή σας.
 
 | 
en-USel-GR
 
 
 
48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ Δ.Ο.Λ.

 

ΑΘΗΝΑ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010
 
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Η.Ε.Α. μετά τις αναίτιες και αιφνιδιαστικές απολύσεις συναδέλφων μας, στους ομίλους ΠΗΓΑΣΟ και Δ.Ο.Λ. αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης για την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου και Παρασκευή 1 Οκτωβρίου, ζητώντας την ανάκληση και το σταμάτημα των απολύσεων, καθώς και του κλίματος τρομοκρατίας που καλλιεργείται σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο που διανύουμε.
Δεκαετίες λειτουργίας των ΜΜΕ σε ένα θολό θεσμικό περιβάλλον, που επέτρεπε υπερκέρδη και αφορολόγητα έσοδα, δημιούργησαν γιγαντιαίες εκδοτικές επιχειρήσεις και πολλούς εκδότες, από τους οποίους οι περισσότεροι στηρίχθηκαν στην έμμεση επιδότηση που τους εξασφαλίζει η κρατική διαφήμιση και στον υπερδανεισμό μέσω ενός τραπεζικού συστήματος, που τις περισσότερες φορές ενέδιδε πιεζόμενο από το πολιτικό σύστημα.
Αυτό το θολό θεσμικό πλαίσιο που στηρίζει δεκαετίες τα ΜΜΕ, χωρίς να μπορεί καμιά κυβέρνηση να θέσει όρους και κανόνες λειτουργίας, με την εμφανή ασυδοσία των επιχειρήσεων των ΜΜΕ, σε ότι αφορά τις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, δημιούργησε εκδότες στυγνούς επιχειρηματίες, που δεν έχουν την ικανότητα να αντιληφθούν την ιδιαιτερότητα του επιχειρηματία της ενημέρωσης έναντι των άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.
Αποτέλεσμα όλων αυτών, είναι η τελική απαξίωση της ενημέρωσης και η στρέβλωση του ρόλου των δημοσιογραφικών οργάνων που βρέθηκαν τελικά απέναντι στην κοινωνία και μετατράπηκαν σε τέταρτη εξουσία, η οποία βαδίζει σφιχταγκαλιασμένη με όλο το πολιτικό σύστημα.
Έντρομοι οι επιχειρηματίες της ενημέρωσης, διαπίστωσαν ότι μαζί με τη χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος, χρεοκόπησε και η ενημέρωση και μαζί της διογκώνονται και τα προβλήματα των επιχειρήσεων τους.
Καταφεύγουν στην εύκολη λύση της απόλυσης εργαζομένων.
Φαντάζονται οι αφελείς ότι μπορούν να υπάρχουν επιχειρηματίες χωρίς τους εργαζόμενους, ξεχνώντας ότι οι εκδοτικές επιχειρήσεις έγιναν όμιλοι με των ιδρώτα των εργαζομένων, που σήμερα τους πετούν στην ανεργία, για να απολαύσουν μόνοι τους τα υπερκέρδη των προηγούμενων χρόνων.
Υποτιμούν τη νοημοσύνη των εργαζομένων, που σε αυτούς στηρίχτηκαν και γιγαντώθηκαν τόσα χρόνια και επιχειρούν να μας διασπάσουν και να μας μετατρέψουν σε κανίβαλους, διαβεβαιώνοντάς κάποιους ότι δεν θα τους «πειράξουν», ζητώντας έτσι τη συναίνεση ή την αδράνεια στις αποφάσεις τους για απολύσεις-εξοντώσεις συναδέλφων μας.
Μετέτρεψαν τις εφημερίδες από ενημερωτικά όργανα σε μικρομάγαζα, πουλώντας κασέτες, τσόντες, ομπρέλες, μπλουζάκια, καθρεφτάκια και ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί, ευτελίζοντας έτσι την ενημέρωση και φθάνοντας την κυκλοφορία σε πρωτοφανή χαμηλά επίπεδα για μια πολιτισμένη κοινωνία όπως η ελληνική, όπου δεν υπάρχουν μεν αναλφάβητοι, αλλά το αναγνωστικό κοινό των εφημερίδων περιορίζεται σε μονοψήφιες ποσοστιαίες μονάδες.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Η.Ε.Α. διαμηνύει σε κάθε κατεύθυνση ότι θα αγωνιστούμε με όλα τα μέσα και δεν θα επιτρέψουμε να υπάρχουν εκδότες όταν δεν υπάρχουν εργαζόμενοι. Το δημόσιο αγαθό της ενημέρωση δεν πρέπει πλέον να το διαχειρίζονται επιχειρηματίες, που με τις επιχειρηματικές τους επιλογές οδήγησαν την κοινωνία στην αποστροφή της ενημέρωσης και την απομάκρυναν από την ανάγνωση των εφημερίδων.
Όλοι μαζί θα υπερασπιστούμε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τις θέσεις εργασίας και θα αγωνιστούμε για να τεθεί τέρμα στις στρεβλώσεις που έφεραν την ενημέρωση στο σημερινό αδιέξοδο.
Να δημιουργηθούν άμεσα μηχανισμοί κοινωνικού ελέγχου και να θεσπιστούν κανόνες διαφάνειας που θα τηρούνται χωρίς παρεκκλίσεις, ώστε να επανέλθει η αξιοπιστία των ΜΜΕ στην κοινωνία στην οποία θα προσφέρεται δημοκρατικά η ενημέρωση και τα ΜΜΕ θα στηρίζονται στους αναγνώστες, τους ακροατές και τους τηλεθεατές και όχι στις διαπλοκές με την εξουσία, για την εξασφάλιση χαμηλότοκων δανείων και θαλασσοδανείων, επιχορηγήσεων , φοροαπαλλαγών και ευνοϊκών ρυθμίσεων των φορολογικών και ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων.
 
 
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Posted on Tuesday, September 28, 2010 (Archive on Tuesday, October 5, 2010)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return Bookmark and Share   

 
 
 
  Terms Of Use | Privacy Statement Copyright 2009 OTE S.A.