Η Ιστοσελίδα είναι υπό κατασκευή.
Ζητούμε την κατανόησή σας.
 
 | 
en-USel-GR
 
 
 
ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΡΚΟΥ ΓΚΑΝΑ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΗΕΑ, ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ

 

ΑΘΗΝΑ,18ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2005
Αγαπητοί προσκεκλημένοι,
- Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, σας εύχεται το 2005 – την ιδιαίτερη αυτή χρονιά που η Ένωσή μας συμπληρώνει 80 χρόνια συνδικαλιστικής παρουσίας -- να είναι δημιουργικό και να το περάσετε με υγεία και ευτυχία.
Εμείς σας θέλουμε δίπλα μας, στις γιορτινές μέρες όπως είναι η σημερινή --- αλλά και σε κάθε αγωνιστική μας κινητοποίηση, για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, και βέβαια όταν χρειαστεί θα είμαστε και εμείς πλάι σας
Συνάδελφοι,
Εκφράζω την ανησυχία μου για το ολοένα κλιμακούμενο αρνητικό κλίμα, στις σχέσεις μας, με την εργοδοσία, σε μια προσπάθεια αυτής να καταργήσει τα κεκτημένα δικαιώματά μας και να φέρει όλο και περισσότερα εμπόδια στους αγώνες μας για νέες διεκδικήσεις, -πιστεύοντας ότι οι εργαζόμενοι, δεν είναι τίποτα περισσότερο από αναλώσιμο υλικό.
Οι καιροί που έρχονται θα είναι δύσκολοι.
Η εργοδοσία δεν διστάζει να βάλει και κατά των δύο Ασφαλιστικών μας Ταμείων και ιδιαίτερα κατά του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π., ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο.
Την προσπάθεια των εργοδοτών να καταστήσουν τον Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π., ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, ενεργοποιώντας τους κρατικούς μηχανισμούς, οι οποίοι ξαφνικά έχουν ενσκήψει με υπέρμετρο ζήλο, στο πρόβλημα που διέπει το Νομικό πλαίσιο του Ασφαλιστικού μας Οργανισμού, θα πρέπει να την εντάξουμε στη γενικότερη προσπάθεια των διαπλεκομένων να χειραγωγήσουν τον τύπο.
Οι σφοδρές επιθέσεις που εξαπολύουν κατά του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π., διάφοροι ….. εκδότες , που δήθεν αγωνιούν για την ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων τους, και έχουν το θράσος να απαιτούν, την κατάργηση των καταστατικών διατάξεων του Οργανισμού μας, --αποτελούν μεθοδεύσεις με τις οποίες οι Εργοδότες προσπαθούν να καταφέρουν ένα δυνατό κτύπημα στους εργαζόμενους και να τρίξουν τα δόντια στις Συνδικαλιστικές μας ΕΝΩΣΕΙΣ.
Αλλά και το ταμείο της κύριας σύνταξής μας το Τ.Σ.Π.Ε.Α.Θ., επίτηδες απογυμνωμένο από ανθρώπινο δυναμικό, προσπαθούν να το κρατούν σε ένα επίπεδο υπολειτουργίας και αποδιοργάνωσης, ώστε να μην μπορεί να αντεπεξέλθει - κυρίως στα ελεγκτικά του καθήκοντα.
-Αγαπητοί συνάδελφοι.
Κάθετα αντίθετοι σε αυτές τις απόψεις και τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας , πιστοί στις ιδέες μας και τιμώντας όλους αυτούς, που πριν από μας, αγωνίστηκαν με αυταπάρνηση, για να μπορούμε να ζούμε σήμερα με κάποια αξιοπρέπεια, υποσχόμαστε την συνέχιση των αγώνων, με μοναδικό μας όπλο, την συσπείρωση, και την ενότητα των δυνάμεων μας, για κοινή και συντονισμένη δράση.
 
Για να προλάβουμε τις εξελίξεις,
Προβάλουμε ένα σθεναρό όχι,
-στις απολύσεις συναδέλφων μας
-στις καταπατήσεις των κεκτημένων δικαιωμάτων μας
-στην όποια αυθαιρεσία της εργοδοσίας
-στις γελοίες αυξήσεις των συντάξεων
-στις ύπουλες μεθοδεύσεις για τη Νομική Υπόσταση του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.
-στον σκηνοθετημένο μαρασμό των ελεγκτικών μηχανισμών του Τ.Σ.Π.Ε.Α.Θ.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Posted on Wednesday, February 23, 2005 (Archive on Wednesday, March 2, 2005)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return Bookmark and Share   

 
 
 
  Terms Of Use | Privacy Statement Copyright 2009 OTE S.A.