Η ΕΠΗΕΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Αθήνα, 15 Απριλίου 2024

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Η Ε.Π.Η.Ε.Α συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση της 16ης Απριλίου 2024, που κήρυξαν με  κοινή τους απόφαση η ΠΟΕΣΥ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΠΟΕΠΤΥΜ και η ΕΤΗΠΤΑ.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στις Ενώσεις και στον ΕΔΟΕΑΠ διεκδικούμε:

·       ΣΣΕ σε όλα τα ΜΜΕ τόσο στον ιδιωτικό τομέα όσο και στο δημόσιο τομέα Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ πρέπει να πάψουν επιτέλους να είναι όμηροι άναρχων εργασιακών συνθηκών και πολύ χαμηλών αμοιβών. Επισημαίνεται ότι στην πρόσφατη οδηγία της ΕΕ για «επαρκείς κατώτατους μισθούς», καλούνται τα κράτη-μέλη να ενισχύσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ώστε να καλύπτονται από αυτές το 80% των εργαζομένων. Η ενημέρωση είναι αγαθό και δημοκρατική εγγύηση και οι υπηρέτες της διεκδικούν την επαγγελματική και εργασιακή τους αξιοπρέπεια.

·       Μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που εξανεμίζει τους μισθούς και οδηγεί τους εργαζόμενους  στην εξαθλίωση.

·       Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας.

·       Εθνικά και ευρωπαϊκά μέτρα στήριξης για την προστασία των εισοδημάτων και των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

·       Ενημέρωση με αξιοπιστία και πλουραλισμό.

·       Ασφάλεια στις μετακινήσεις των πολιτών και στους εργασιακούς χώρους.

Η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και η επαναφορά του συλλογικού εργασιακού δικαίου είναι υπεράσπιση των αρχών της Δημοκρατίας, της Ισότητας, της Δικαιοσύνης, με απώτερο σκοπό την Ελευθεροτυπία, την αξιόπιστη κι ελεύθερη Ενημέρωση, με κανόνες δεοντολογίας, αξιοπιστίας και πλουραλισμού.

Η Ε.Π.Η.Ε.Α καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία, τα αιτήματα της οποίας αφορούν όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

  

Το Διοικητικό Συμβούλιο


Posted on Monday, April 15, 2024 (Archive on Monday, April 22, 2024)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return