Η Ιστοσελίδα είναι υπό κατασκευή.
Ζητούμε την κατανόησή σας.
 
 | 
en-USel-GR
 
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΜΑΚΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΜΑΚΟ

 

1η Απριλίου 2011
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ENΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
ENΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των Μ.Μ.Ε. καταγγέλλει απερίφραστα την εκδοτική εταιρεία ΙΜΑΚΟ Α.Ε. ιδιοκτησίας Πέτρου Κωστόπουλου για τις πρόσφατες μαζικές απολύσεις καθώς και για τον απαράδεκτο και εκδικητικό τρόπο με τον οποίο αυτές μεθοδεύτηκαν.
Την Τετάρτη 30 Μαρτίου το πρωί ανακοινώθηκαν αιφνιδιαστικά οι απολύσεις της συνδικαλιστικής εκπροσώπου Αγγελικής Κάππου, της αναπληρώτριας εκπροσώπου Μαρίας Κοντογεώργου και της Σοφίας Αλεξίου, μέλους της ΕΣΠΗΤ που ανέπτυσσε επίσης συνδικαλιστική δράση και ανακοινώθηκαν απολύσεις σε ακόμη έξι εργαζόμενους της επιχείρησης.
Οι απολύσεις των συναδέλφων μας –κάποιες εκ των οποίων ήταν τελείως αιφνιδιαστικές –έγιναν κατά τρόπο τρομοκρατικό καθώς δεν επετράπη καν η είσοδός τους στο χώρο εργασίας τους προκειμένου να μαζέψουν τα πράγματά τους, ενώ ζητήθηκε η συνδρομή της αστυνομίας και ενόπλων προκειμένου να απομακρυνθούν βίαια από αυτόν.
Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων καταγγέλλει για άλλη μια φορά αυτές τις απαράδεκτες εργοδοτικές πρακτικές και μεθοδεύσεις και επισημαίνει ότι γίνεται στοχευμένη επίθεση σε συνδικαλιστικούς εκπροσώπους προκειμένου να καμφθεί σε κλίμα τρομοκρατίας η ελεύθερη έκφραση των εργαζομένων στη διεκδίκηση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.
Η Συντονιστική Επιτροπή τάσσεται αλληλέγγυα στους απολυμένους συναδέλφους μας, καλεί όλες τις ενώσεις να εκδηλώσουν την στήριξή τους στις 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στην ΙΜΑΚΟ Α.Ε. (συνέχεια της αντίστασής μας μετά τις 24ωρες απεργίες στις ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε.) και δηλώνει ότι θα αντιταχθεί με κάθε τρόπο στις μεθοδεύσεις που ουσιαστικά αποσκοπούν μέσα από την τρομοκρατία να εμποδίσουν τους εργαζόμενους να προστατέψουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.
ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.

Posted on Friday, April 1, 2011 (Archive on Friday, April 8, 2011)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Return   

 
 
 
  Terms Of Use | Privacy Statement Copyright 2009 OTE S.A.