Η Ιστοσελίδα είναι υπό κατασκευή.
Ζητούμε την κατανόησή σας.
 
 | 
English (United States) Ελληνικά (Ελλάδα)
 
 
 
24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ESPRESSO"

8 Αυγούστου 2012

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ KAI ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ και της ΕΦΕ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας όλων των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων, των τεχνικών και των φωτορεπόρτερ που εργάζονται στην εφημερίδα «ESPRESSO» από τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης, 9 Αυγούστου 2012 έως τις 6.00 το πρωί της Παρασκευής, 10 Αυγούστου 2012.

Η εργοδοσία της εφημερίδας « ESPRESSO » έχει επιδείξει μια παράνομη και αντεργατική συμπεριφορά ως προς τις υποχρεώσεις της.

Συγκεκριμένα, δεν έχει καταβάλει τις οφειλόμενες δεδουλευμένες αποδοχές Ιουνίου, Ιουλίου καθώς και το επίδομα αδείας κατά το ήμισυ των συναδέλφων, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ESPRESSO» (του Ομίλου ΝΕΠ Π. Κυριακίδη).

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων καταγγέλλουν την εργοδοσία της εφημερίδας και εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την αυθαίρετη, παράνομη και παντελώς ψευδή ανακοίνωση που ανήρτησε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «ESPRESSO», ότι δήθεν οι εργαζόμενοι, σε συνεργασία με τα συνδικαλιστικά σωματεία τους, συμφώνησαν με την ιδιοκτησία της εφημερίδας για την καταβολή των μισθών τους. Αυτό δεν συνέβη ποτέ! Αντίθετα η εργοδοσία, επικαλούμενη αδυναμία στην καταβολή των δεδουλευμένων λόγω της δέσμευσης των προσωπικών λογαριασμών του ιδιοκτήτη της εφημερίδας από την Τράπεζα Πειραιώς, αρνείται να καταβάλει τις νόμιμες δεδουλευμένες αποδοχές τους με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι, που βρίσκονται σε άθλια οικονομική κατάσταση, να προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οι Ενώσεις απαιτούν από την εργοδοσία της εφημερίδας «ESPRESSO»:

1. Την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων μας.

2. Να ανακαλέσει άμεσα την ανακοίνωση από την ιστοσελίδα της και δηλώνουν ότι επιφυλάσσονται κάθε νομίμου δικαιώματός τους προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Τέλος, καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «ESPRESSO» σε συνέλευση την Πέμπτη, 9 Αυγούστου, στη 1 μ.μ., στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, (Ακαδημίας 20), προκειμένου να συζητηθούν τα παραπάνω θέματα.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ


Posted on Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2012 (Archive on Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2012)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Επιστροφή   

 
 
 
  Όροι Χρήσης | Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Copyright 2009 OTE S.A.