Η Ιστοσελίδα είναι υπό κατασκευή.
Ζητούμε την κατανόησή σας.
 
 | 
English (United States) Ελληνικά (Ελλάδα)
 
 
 
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕ

 

13 Απριλίου 2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΗΕΑ καταγγέλλει την απόπειρα απαξίωσης του ρόλου και της λειτουργίας του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, όπως εκφράστηκε και με τις τοποθετήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Γ. Πεταλωτή κατά τη σχετική συζήτηση στη Βουλή.
Υπογραμμίζει με έμφαση ότι το ΑΠΕ-ΜΠΕ πρέπει να αφεθεί απερίσπαστο στον ενημερωτικό ρόλο του, ρόλο που πρέπει να αναβαθμιστεί και όχι να υπονομευτεί γιατί είναι κρίσιμος για τη συνολική λειτουργία της ενημέρωσης. Προειδοποιεί ότι η όποια πολιτική επιδίωξη για τον έλεγχο του ρόλου αυτού, δεν μπορεί να εμπλέκει τους εργαζόμενους στο ΑΠΕ και να δημιουργεί κλίμα απειλών για την εργασία και για τους μισθούς, καλλιεργώντας την ανασφάλεια και τάσεις υποταγής.
Το Δ.Σ. της ΕΠΗΕΑ καταγγέλλει, ως τμήμα της ανεξήγητης απόπειρας υποβάθμισης του ΑΠΕ, τις «διαρροές» -ανακριβών στοιχείων και με επιλεκτικό τρόπο- σχετικά με τη μισθοδοσία στο ΑΠΕ. Καλεί κάθε υπεύθυνο -αν πράγματι επιδιώκει εξορθολογισμό των δαπανών- να προσέλθει σε συζήτηση με τα Σωματεία επί των συνολικών και πραγματικών μεγεθών. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα πρόκειται για συκοφαντία, με στόχο τη συρρίκνωση του ΑΠΕ.
Το Δ.Σ. της ΕΠΗΕΑ ζητεί από την Διοίκηση του ΑΠΕ να μην αποδεχθεί την παραίτηση του επί πολλά χρόνια -και επί πολλών και διαφορετικών κυβερνήσεων- Διευθυντή Σύνταξης του ΑΠΕ, συναδέλφου Νικόλα Βουλέλη. Καλεί επίσης το σύνολο των εργαζομένων στο ΑΠΕ να παραμείνουν ψύχραιμοι, ενωμένοι και συσπειρωμένοι στα Σωματεία μας, ώστε να αποκρουστεί και η όποια επιβουλή κατά του δημόσιου Πρακτορείου Ειδήσεων.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Posted on Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011 (Archive on Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011)
Posted by epieaadmin  Contributed by epieaadmin
Επιστροφή   

 
 
 
  Όροι Χρήσης | Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Copyright 2009 OTE S.A.